Vorming


Ons vormingsaanbod biedt de kans om je te verruimen binnen een bepaald thema. Het biedt je de kans om in de breedte te verkennen waar je vragen over hebt. Het is vaak een eerste stap om weer verder te kunnen binnen je eigen ontwikkeling, gezin, organisatie. Het biedt de veiligheid om een goede basis aangereikt te krijgen, zonder dat het te confronterend is en toch naar buiten te wandelen met de tips die voor jou van toepassing zijn.


Vind je niet meteen wat je zocht, contacteer ons en we bekijken jouw vraag op maat."We moeten op zoek naar de joggingbroek van onze cliënten"


Tijdens de vorming Beschermjassen ging ik op zoek naar wat mijn beschermjas was. Wanneer ik thuis kom en mijn joggingbroek aantrek, voel ik me helemaal relaxed. Ik vergeet even alle negatieve dingen en voel me veilig en comfortabel.

Lisa, JAC-medewerker CAW De Kempen

Beschermjassen‘Beschermjassen’ (grondlegger Kitlyn Tjin A Djie) is zowel een werkwoord als een zelfstandig naamwoord. Het betekent dat je iemand tijdens een moeilijke faseovergang inbedt in het oude vertrouwde. Het gaat niet alleen over familie, maar over alles van toen. Het zijn de geuren, het landschap, de tradities, de rituelen, de geschiedenis, het eten… Het gaat over de vertrouwde manieren van vroeger. Iedereen doet het eigenlijk; in moeilijke periodes teruggrijpen naar prettige herinneringen, ervaringen van veiligheid en warmte.

Hoogsensitief ouderschap


Naast je hoogsensititiveit die soms zo overweldigend kan zijn, komt er een klein mensje in je huis en hart bij die alles nog zoveel intenser maakt. Alle emoties worden versterkt, al je gedachten worden nog ingewikkelder. In je hele leven heb je je nog nooit zo bezorgd en verantwoordelijk gevoeld over ‘iets’. Dat ‘iets’ is het leven van je kind, dat ‘iets’ is belangrijker dan je ooit voor mogelijk had gehouden, dat ‘iets’ is zoveel grootser dan alle rest waarmee je het zou willen vergelijken. Het lijkt alsof de antennes die je al extra had als hoogsensitief persoon nu nog meer aanwezig zijn dan voorheen. Over elke stap denk je nog harder na, de toekomst van jezelf wordt verweven met de toekomst van je kind. Bewustzijn heeft een nieuwe betekenis gekregen.
Je wilt het zo goed doen, al je hele leven lang, alleen is de drang om een goede ouder te zijn nog groter dan eender welke ambitie.

 

En hoe doe je dat? Hoe blijf je zelf als hoogsensitieve ouder in balans terwijl je het zo ontzettend goed wilt doen?
Hoe vergeef je jezelf als toch je eigen emoties het uitschreeuwen terwijl je je kind alleen maar liefdevol zou willen toespreken?
Hoe kan je al die goedbedoelde adviezen trotseren die voor jou niet werken?
Hoe tel jij nog mee terwijl je je toch zo makkelijk vol liefde en wegcijfert?

Copyright @ All Rights Reserved