Therapie en coaching

Voorlopig geen individuele therapie meer

Voor wie


kinderen en jongeren

volwassenen

gezinnen

mensen met migratie achtergrond

Tarieven


Kennismakingsgesprek (60min) : € 60

Individuele begeleiding (60min) : € 60

Gezinsgesprekken (60 - 90min) : € 60 - € 90Enkele mutualiteiten betalen een deel van de sessies terug. Gelieve hiervoor contact op te nemen met uw mutualiteit.

In een kennismakingsgesprek nemen we eerst de tijd om met elkaar kennis te maken. Wie ben jij? Wie ben ik als therapeut/coach? Belangrijk voor zowel jou als therapeut/coach is dat het klikt. Dit zorgt voor de nodige veiligheid. Op basis van deze kennismaking mogen zowel jij als wij beslissen of we samen de therapie/coaching starten. We zijn eerlijk en oprecht. Indien het nodig zou zijn, verwijzen we door.


Jij bent de regisseur van jouw proces. Jij bepaalt waar we het over hebben en waar we op inzoomen. Samen met jou gaan we op zoek naar groeikansen en mogelijkheden. We geloven als therapeut dat de oplossing in jezelf zit. Via onze therapie/coaching creëren we ruimte om die oplossingen te laten groeien. Jij engageert je ten opzichte van jezelf en jouw proces via dit samenwerkingstraject.


De duur en de frequentie van de therapie/coaching is afhankelijk van jouw behoeften. Op regelmatige basis zullen we ook tijd maken om te evalueren en afspraken te maken voor het mogelijke vervolg.

BIEKE GEENEN

Dramatherapeute


Drama als therapievorm creëert de unieke mogelijkheid om mensen op een veilige manier te leren omgaan met hun harde realiteit. Door bepaalde interacties en/of vaardigheden te trainen binnen spelsituaties, leer je problemen beter in te schatten, anders te benaderen en te ervaren. Je zoekt en traint oplossingen die bij jou als persoon passen binnen het verhaal dat je in de werkelijkheid beleeft.Hoogsensitiviteit

Assertiviteit

Grootoudercoaching

Pestproblematiek (zowel slachtoffer als pester)

Faalangst

Verhogen zelfvertrouwen

Stad van Axen / interacties tussen mensen

Persoonlijke ontwikkeling

Sociale vaardigheden


GRIET SEVEREYNS

Contextueel therapeut


Ik bekijk elk kind, elke jongere, gezin of individu met eigen karakteristieken, krachten  en gevoeligheden. Vanuit de meerzijdige partijdigheid hou ik rekening met alle leden van de context. Vaak denken we alleen te staan met onze problemen, maar blijkt dit niet altijd zo te zijn. Ik geloof dat de kracht om tot verandering te komen in ieder van ons zit.


Opvoedingsondersteuning

Scheiding

Gezinnen

Zelfbeeld en zelfvertrouwen

Rouw/verlieservaringen

Cultuur- en diversiteitscompetent handelen

Beschermjassen

Migratie


WerkwijzeGET A COACH


Coaching is een vorm van trainen en ondersteunen binnen een bepaald thema waar jij of je team/gezin/relatie vastloopt. Coaching is het professionele zetje dat je nodig hebt om te geraken waar je wilt. Samen doelen scherpstellen en deze op een concrete manier aanpakken en behalen is voor ons een goede coaching.


Net als therapie is coaching maatwerk. U vraagt, wij draaien. Maar het verschil met therapie is, dat je door de bomen het bos nog ziet. Alleen het pad naar het gewenste resultaat is zoek. Het zal je uiteindelijk lukken, maar weet niet goed hoe en je hebt het geduld niet (meer) om te blijven zoeken. Samen ontwikkelen we een unieke handleiding die bij jou en het bijhorende obstakel past. Als we samen die persoonlijke handleiding hebben ontworpen, bieden we je de concrete handvaten aan om deze uit te voeren.

"Ook met de stenen op jouw pad kan je mooie dingen bouwen."