Hoogsensitiviteit

Hoe ontwikkel je hooggevoeligheid als talent bij kinderen.


Als je al beter bekend bent met wat hooggevoeligheid is en hoe dit zich uit bij je kind, hoe maak je dan van deze uitdaging een talent? Ouders vinden het knap lastig om de ‘juiste hobby’ te vinden voor hun hoogsensitieve zoon of dochter. Hoe pak je dit aan? Hoe zit het met het belang van intrinsieke motivatie?


We zoomen in op de mogelijkheden die hoogsensitiviteit met zich mee kunnen brengen. Naast alle uitdagingen en beperkingen is dit een verademing binnen jouw verhaal als ouder van een hooggevoelig kind.

Hoogsensitiviteit, wat is dat?



Hoogsensitiviteit is een woord dat tegenwoordig vaak in de mond genomen wordt, jammer genoeg niet altijd op een correcte manier. Wat is het nu echt? En hoe kan je deze eigenschap bij iemand herkennen en hem op die manier beter begrijpen en ondersteunen?


Op maat van uw organisatie of doelgroep kan de lezing/vorming aangepast worden. Zo legt een lezing voor leerkrachten lager onderwijs andere accenten dan die voor onthaalmoeders of aan ouders bijvoorbeeld.


 

Kindertraining hoogsensitiviteit



In deze training leren kinderen zelf hoe ze beter met hun hoogsensitiviteit kunnen omgaan. Jouw kind leert de valkuilen van hoogsensitiviteit te herkennen, waardoor het minder snel uit evenwicht raakt. Jouw kind krijgt een heleboel concrete tips die het kan inzetten om in het dagdagelijks leven in balans te blijven.
Samen in een kleine groep gaan we ervaringsgericht aan de slag
om elk kind terug in zijn kracht te zetten.



Wanneer?


AANBOD PAASVAKANTIE 2019


- 8 en 9 april van 10u-16u voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar


- 10 en 11 april van 10u-16u voor jongeren van het 1ste en 2de middelbaar



AANBOD ZOMERVAKANTIE 2019


- 15 en 16 juli van 10u-16u voor kinderen van het 5de en 6de leerjaar


- 8 en 9 augustus van 10u-16u voor jongeren van het 1ste en 2de middelbaar



Meer info en inschrijven?




Copyright @ All Rights Reserved