Hoogsensitiviteit

Bieke schreef een nieuw boek: Hoogsensitief ouderschap. Neem zeker een kijkje op de website:

https://hoogsensitiefouderschap.be/

Voor volwassenen


Vermoeidheid, je leeg voelen door te veel te moeten voelen/denken. Bezorgd zijn om wat er met je aan de hand is. Tot je misschien de oorzaak hebt gevonden; kan het zijn dat ik hoogsensitief ben?


Al die ingewikkelde gedachten, gevoelens, die complexe binnenwereld van jou krijgt een bestaanrecht door jezelf hoogsesnitief te mogen noemen. Misschien ben je opgelucht als je het weet, misschien voel je het aan als een onrecht, maar het is vooral belangrijk het op de juiste manier te leren kennen en er mee te leren omgaan. Want hoogsesnsitiviteit is niet het probleem, maar het zorgt wel voor veel problemen als je het niet kent, herkent en erkent.


Omdat we nog maar het topje van de ijsberg in onze maatschappij hebben weten te introduceren, zijn er nog steeds heel wat misvattingen rond deze term. Het is belangrijk om je op de juiste manier te informeren en te laten coachen. Ikzelf heb op internet de grootste onzin tegengekomen over hoogsesnsitiviteit. Ik ben me om die reden gaan specialiseren om mensen in onze praktijk de juiste informatie door te geven.


In een coachingtraject bied ik je het volgende aan:

 • Deskundige en feitelijke informatie; wat is hoogsensitiviteit nu juist, wat is het niet
 • Wederkerend obstakels en valkuilen; hoe leer je er beter mee omgaan
 • Sensitieve communicatie


Mocht je een partner hebben is het een meerwaarde om deze mee deel te laten nemen. Mocht je partner niet hoogsensitief zijn is de kans groot dat hij/zij niet altijd begrijpt waarom je zo intens kan reageren, onverwachts blokkeert, je gedachten niet kan stoppen,…. Het is handig om samen te ontdekken wat hoogsensitiviteit nu juist betekent. Het kan een nieuwe taal zijn om elkaar beter te begrijpen en aan te voelen. Ervaring leert dat het handiger is als de partner dit traject mee volgt, dan dat je als hoogsensitieve alle informatie nadien correct moet doorgeven thuis.
Op maat


Hoogsensitieve personen, of het nu volwassenen of kinderen zijn, lopen als eens vast in bepaalde zaken. Omdat het soms moeilijk is om eigen storende gedachten om te buigen, grip te krijgen op bepaalde situaties of gevoelens te ordenen is het soms raadzaam om een coaching op maat te volgen van jouw specifiek vraagstuk.


Eenmaal je het basistraject hebt gevolgd, kan het zijn dat je een eind verder kan zonder problemen. Maar op sommige momenten lijkt de draaglast weer zwaarder te worden dan je draagkracht:


 • Als je terug op zoek bent naar een emotioneel evenwicht
 • Als je hoogsensitiviteit meer een last wordt dan een talent
 • Als je perfectionisme je onzeker maakt
 • Als niemand je nog lijkt te begrijpen
 • Als je uitgeblust en mentaal uitgeput bent
 • Als het denken te negatief wordt en je er niet uitgeraakt
 • Als je te veel rekening houdt met anderen mogelijks van je denken
 • Als je jezelf altijd wegcijfert om de behoefte en verwachtingen van anderen te vervullen
 • Als je te vaak ‘nee’ denkt en toch ‘ja’ zegt
 • Als je wilt leren opkomen voor jezelf zonder een conflict als gevolg


Prik samen met mij een moment om jouw vraag binnen het hoogsensitief kader te beantwoorden, nieuwe tips en inzichten te krijgen, zodat je terug vooruit kan. Nadat we een afspraak hebben gemaakt, mail je me kort je bezorgdheden door, zodat ik me op maat van jouw noden kan voorbereiden. Zo kunnen we er samen in één of enkele keren (afhankelijk van je vraag) door geraken en kan je weer een heel eind verder zonder mij.


Zowel volwassenen, kinderen als hun ouders kunnen van dit aanbod gebruik maken.


Voor ouders


In mijn praktijk komen radeloze ouders binnen. Ze botsen op situaties thuis en in hun omgeving waarin ze hun kind ondanks alle pogingen niet lijken te begrijpen of gerust weten te stellen. Vaak ook  na een oudercontact waar de leerkracht aanhaalt dat hun kind ‘anders’ is. Allerlei termen zijn dan al gevallen, gaande van autisme tot ADHD, maar het is niet sluitend omdat het kind op andere plekken bepaald gedrag niet vertoont. Ook het kind zelf voelt zich vaak anders/niet goed in zijn vel en heeft hier complexe gedachten en gevoelens rond.

Je kind en jijzelf als ouder lopen vast. En dan bots je op het woord ‘hoogsensitief’, iemand laat het woord vallen, je komt het tegen in een artikel, ... en je vraagt jezelf af of dat het probleem zou kunnen zijn?

Hoogsensitivieit is op zichzelf geen probleem. Maar het kan voor veel problemen zorgen als het niet (h)erkend wordt. Ben je niet zeker of je kind hoogsensitief is, doe dan hier de test. Link test hsp kinderen


In deze coaching krijg je als ouder(s):

 • Deskundige en feitelijke informatie; wat is hoogsensitiviteit nu juist, wat is het niet
 • Opvoedingstips; sensitieve aanpak versus klassieke opvoeding
 • Concrete handvatten bij wederkerende obstakels en valkuilen (zoals keuzestress, slaapproblemen, complex denken, overprikkeling, faalangst,…)


Deze coaching is op maat van jullie kind. De kracht zit in het één op één contact tussen jullie als ouder(s) en mezelf als coach met jullie kind als onze centrale bezorgdheid. Ik maak tijd om ook specifieke vraagstukken te bekijken en mee te zoeken naar mogelijke oplossingen. Er is geen enkel hoogsesnititief kind gelijk aan een ander hoogsesnitief kind. Dus we zoomen in op jullie vragen en moeilijkheden. Maar ik help je tegelijk ook om de waarde van hoogsensitiviteit opnieuw te gaan ontdekken bij je kind en de rijkdom die het kan zijn, eenmaal jullie ontdekt hebben hoe jullie je kind het best kunnen begeleiden.

Voor mij is het belangrijk dat de belangrijkste personen voor uw kind aanwezig zijn bij deze coaching. In eerste plaats zijn dit de ouders en plusouders, maar mochten er ook andere personen belangrijk zijn in de opvoeding van uw kind, zijn zij ook welkom om mee te komen. Dit zonder meerprijs. Ik kan 5 personen ontvangen in mijn ruimte.


Copyright @ All Rights Reserved