Groepsaanbod

Boeken bieden in alle anonimiteit troost, door het verhaal van een ander voel je je plots niet meer zo alleen. Die herkenning geeft je erkenning en dit is de helende kracht van een boek. Boeken kunnen je ook inspireren en een nieuw perspectief in benadering aanbieden.

In boeken kom je de krachtigste en puurste verhalen tegen. Verhalen die bepaalde thema’s op die manier kunnen aanraken dat je jezelf er helemaal in verliest.

Wij zijn onszelf al vaker verloren in het verhaal van een boek. Soms lijkt het zelfs dat je jezelf tegen komt in een boek in de vorm van een personage. En ineens huil je dan om het verdriet of het geluk van het personage, of zijn het dan jouw tranen die ondertussen ruimte krijgt om er te mogen zijn?

 

Binnen onze praktijk of op de vormingen die we aanbieden komen we vaak mensen tegen die niet persé nood hebben aan coaching of therapie, maar vooral nood hebben om hun verhaal te delen. Ook zijn ze op zoek naar de verbinding met anderen die hetzelfde meemaken dan zij. De kracht van herkenning is een bron van troost en motivatie om verder te kunnen.

Om die reden organiseert Dynamiek rond 5 thema’s een aanbod om in groep samen boeken te bespreken die hierover geschreven zijn.

 

Hoe gaat het in zijn werk

 

  • Dynamiek heeft een selectie gemaakt van 3 titels per thema. Dit vormt de leeslijst van de groep.
  • Vanaf 6 inschrijvingen kan een boekengroep starten.
  • Tijdens de eerste bijeenkomst leren we elkaar beter kennen en zorgt Dynamiek voor een tekst die we samen kunnen lezen op dat moment.
  • Op de eerste bijeenkomst prikken we samen 3 data en bepalen we de volgorde van de te lezen boeken.
  • Tegen elke nieuwe bijeenkomst lezen we thuis het boek. Dit wordt dan samen besproken in groep.
  • De leeslijst wordt aangevuld met leestips voor de gretige lezers. De boeken van de leeslijst zijn geselecteerd op basis van toegankelijkheid in functie van het thema.

 

Aanbod jongeren vanaf 14 jaar

 

Thema pesten

 

 

 

 

 

Thema scheiding

 

 

 

 

 

Thema migratie

 

 

 

 

 

Thema puberbrein (identiteit, experimenteren, verliefdheid, vriendschap, familie,...)

 

 

 

 

 

 

Aanbod volwassenen

 

Thema hoogsensitiviteit

 

 

 

 

 

Thema scheiding

 

 

 

 

 

Thema migratie

 

Copyright @ All Rights Reserved